Male me

De som känner mig (och särskilt de som kommit riktigt nära, till exempel mina män) säger alla att jag inte är så mycket kvinna, mer någon slags androgyn. Anders – han gick ett steg längre:

– Du är ju man! Det finns inte en egenskap i dig som inte i första hand brukar tillskrivas män!

Hela livet har jag fått höra detta och eftersom jag inte tycker att biologiskt kön är viktigt har det inte betytt något. Förresten har jag alltid insett själv att det stämmer, jag är mer aggressiv än de flesta kvinnor och duktig på sånt som följer med en manlig hjärna vilket väl är förklaringen till att jag har väldigt svårt för många, snarast de flesta, kvinnor, jag tycker att de är ologiska lipsillar som uppenbart tänker med något annat än hjärnan och lyckas röra till det enklaste genom helt förvirrade resonemang. Att försöka förstå kvinnor och deras reaktioner är ofta helt omöjligt.

Men min kropp har jag alltid upplevt som kvinnlig, ändå. Visserligen är jag väl inte den kurvigaste här i världen men heller ingen planka och eftersom jag är strikt heterosexuell har det varit….hm….trevligt. Så att det blivit liksom lite Yin och Yang i alla fall i sängen, om ni förstår vad jag menar.

Tills nu – då jag ramlade över en artikel om fingrars längd hos män respektive kvinnor. Jag tror att jag har sett det här skymta förbi tidigare utan att riktigt orka läsa men denna gång var det en stor bild också, så att det hela inte gick att missa; till vänster fanns en manlig hand, till höger en kvinnlig och på mannen var pekfingret betydligt kortare än ringfingret medan det var tvärtom på kvinnan. Jag la min hand bredvid mig där jag satt och tänkte att nu har de gjort fel, de har blandat ihop manligt och kvinnligt. Men så blev jag osäker och googlade. Och jag fick direkt flera träffar som bekräftade vad den första påstått.

Förklaringen till det här är den hormonmiljö fostret befinner sig i och jag har uppenbart rullat omkring i androgener, särskilt testosteron. Kanske har jag gjort det större delen av mammas graviditet, kanske är det därför jag är som jag är? Intressant var det i alla fall, särskilt som forskning visar att längdförhållandet mellan ring- och pekfinger styr väldigt många egenskaper hos oss. När fostret utsätts för högre halter testosteron stimuleras utvecklingen av höger hjärnhalva, så att spatial och matematisk förmåga blir bättre – check. Andra egenskaper som främjas är aggressivitet, sexlust och risktagande – check.

Male me.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.