Booked for birthday

I dag när vi gick omkring hittade vi den ultimata restaurangen till morgondagens middag. Det är ju för att jag fyller år då som vi reste hit men på måndag åker vi hem igen, det här blir en fin avslutning på några fantastiska dagar och personalen var också så vänlig när vi ville beställa en minitårta till kaffet efter maten, de erbjöd sig att baka precis enligt mina önskemål så nu väntar en gudomlig liten skapelse i choklad på oss efter den trerätters lyxmåltid som blir ett välkommet avbrott i vår gatuståndsmat.

Men det är tur att man har pigga ben! Bara någon enstaka gång har vi hoppat på en spårvagn, för övrigt har vi använt oss av apostlahästarna och han kallade mig ”brisk”.

– Hvorfor taler du engelsk?

– Jeg synes det er så sjovt et ord!

Tja, vem vet hur långa mina telomerer är? Jag har berättat många gånger här i bloggen hur jag älskar att promenera genom städer där jag befinner mig och bor och förr i tiden var det ju Stockholm. Herregud som jag gick – från Söder, över Västerbron, till Fridhemsplan, vidare mot Odenplan och ändå upp på Valhallavägen – och jag njöt varje sekund, alla årstider; det var underbart skönt och underbart vackert med särskilt Västerbron som en absolut favorit. Men numera är Stockholm alldeles för farligt att röra sig i. Det beror på den galna importen av MENA-djur som inte på laglig väg klarar att skaffa sig det de trodde att de skulle få i Sverige och därför försöker bli rika genom att handla med narkotika på olika nivåer, varvid de skjuter hej vilt omkring sig och fullkomligt förstör all civilisation. I ett civiliserat samhälle skjuts det nämligen inte på gator och torg, människors hem sprängs inte i luften, små pojkar på cykel körs inte ihjäl av lågbegåvade apor i bil, elever knivhugger inte andra elever och vanliga människor vågar röra sig fritt ute men Sverige, där allt detta och mer därtill sker, är i dag Europas farligaste land att vistas i och det är bara i knarkkartellernas Mexico som det sprängs och bombas mer. Det visar väl vad Sverige blivit – ett u-land, en bananrepublik som andra länder inte vill ha att göra med och jag förstår faktiskt inte hur någon normal människa kan välja att bo kvar där. Det senaste jag hörde var dessutom att det inträffat en omfattande skjutning i Farsta i Stockholm, där en 65-årig kvinna skadats eller avlidit (det är i skrivande stund oklart vilket) och jag betvivlar starkt att hon är något annat än en helt oskyldig person som bara gjorde misstaget att gå utomhus i babianrepubliken Sverige. Svenskar: Märker ni inte att det blir bara värre och värre? Förstår ni inte att det är för sent för Sverige? Förstår ni inte att ni måste lämna ett land där polisen om denna händelse i Farsta säger: ”Nu ska vi hålla förhör med de gripna och så får vi se om de ska vara fortsatt frihetsberövade.”. Man tänker alltså eventuellt släppa ut dessa djur så att de kan skjuta fler? Ni är för fan inte kloka i Sverige.

Och varför är de av er som har något i huvudet kvar??? Det är obegripligt.

Nej, det fick bli Köpenhamn och som ni ju till och med fått se på bild här i bloggen, om ni nu inte upplevt det själva, är staden mycket vacker och dessutom på ett helt annat sätt än Stockholm också en metropol. I Köpenhamn är man i Europa, Stockholm är en storstad men långt från den internationella pulsen – jag är mycket nöjd med mitt byte och faktiskt tacksam att Sverige, som jag ändå aldrig känt någon direkt samhörighet med, spårade ur så att flytten blev av.

Om ungefär 23 timmar men för 66 år sedan såg jag dagens ljus på Sabbtasbergs BB i Stocholm och det har vi bestämt oss för att fira. Det blir god mat, som sagt men sedan hem till hotellet eftersom tåget går ganska tidigt. Jag är nöjd och glad med de här dagarna i Europas vackraste huvudstad och reser hem med fina minnen i bagaget.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.