Tårdrypande journalistik med syfte att manipulera

Jag läser svenska Aftonbladets tårdrypande artiklar om människor som fått avslag på sin asylansökan och nu ska utvisas. De använder sig av ett känsloladdat språk men ingen berör vad det verkligen handlar om, nämligen att de här personerna befinner sig olagligt i Sverige och i åtminstone det ena fallet vägrar lämna landet; en kvinna berättar att hon inte längre öppnar breven från Migrationsverket utan ”slänger allt” därför att hon ”inte orkar med det” och ”inte vill läsa”. Wow! Respektfyllt! Och om inte annat visar ju det hon säger vilket hänsynslöst svin hon är och hur illa hon skulle ha fungerat i det svenska samhället om hon varit välkommen. Vilket hon dessbättre alltså inte är.

Sveriges invandring de senaste ungefär tjugo åren präglas av att landet tagit emot ett enormt stort antal människor som sedan många av dem visat sig inte bara vara grovt kriminella och i avsaknad av förmåga att lära så enkla ting som det nya språket utan dessutom ha och envist vägra släppa värderingar som inte hör hemma i ett modernt, civiliserat land samtidigt som de kräver att samhället, till vilket de inte bidrar med något, ska rätta in sig efter dem i stället för tvärtom. Som alla vet vid det här laget har denna massimport lett till en ekonomi som är helt under isen, att välfärdsinstitutionerna vacklar med konsekvens att svårt sjuka människor inte får vård i tid och till ett extremt våld som pågår dagligen i Sveriges offentliga utrymmen, så att den ursprungliga befolkningen får sina hem sönderbombade, mördas på öppen gata och upplever en sådan otrygghet att man inte längre vill gå ut och så kallad blåljuspersonal attackeras när man försöker hjälpa utsatta. Bland annat. Och för att alltså sammanfatta har Sverige blivit en bananrepublik.

Många av de som på det här sättet kom till Sverige och helt ödelägger landet har inte asylskäl. De är lycksökare som i strid med Dublinförordningen tillåtits söka asyl och eftersom Sverige bar sig så korkat och avigt åt i hanteringen av dem, när man inte höll dem kvar i speciella uppsamlingsstationer vid gränsen i avvaktan på beslut och eventuell avvisning, har de också fått sippra ut i kommunerna, där de sedan biter sig fast och förstör. Vissa har en temporär rätt att stanna men andra antingen gömmer sig eller vägrar lämna Sverige och med tanke på den akuta situation de skapat är det anmärkningsvärt att regeringen inte omedelbart återkallar alla de tillfälliga uppehållstillstånd som givits på felaktiga grunder och sedan via verkställande myndigheter påbörjar utrensningen av både dem och de som befinner sig illegalt i landet. Mycket anmärkningsvärt, faktiskt.

Att en tidning uttrycker åsikter är förstås ingenting konstigt men det blir lite patetiskt när man gör det genom snyftreportage där förvirrade känsloresonemang ersätter logik och förnuft i syfte att manipulera läsare som inte tänker så bra. Självfallet är det fruktansvärt synd om en helvetes massa människor här i världen och det är heller inte särskilt märkligt att den som föds i ett fattigt land försöker skaffa sig ett bättre liv genom att emigrera. Ändå kvarstår faktum: Länder har gränser och en suverän rätt att bestämma vad som ska gälla inom dessa och vem som ska få korsa dem, ibland för ett tillfälligt skydd, ibland för en mer stadigvarande bosättning. Där stannar också diskussionen och den som inte respekterar en stats lagar och regelverk ska självklart kastas ut.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.