Du gör rätt som lämnar Sverige, Sandra

Det är förskräckligt att läsa hur fyraårige Oskar avled i sepsis på grund av en allt sämre svensk sjukvård. Mamma Sandra säger till Aftonbladet:

– Jag vet inte om jag klarar av att stanna i Sverige. Allt påminner mig om honom. Det är jobbigt efter det som hände med Oskar. Jag litar inte på sjukvården längre, jag vet inte om någon kan hjälpa oss när vi i framtiden kommer behöva hjälp. Vi har också en yngre son.

Sandra, du gör rätt som lämnar Sverige. Sverige har på några tiotal år och på grund av en invandring av inkompetenta nollor som bara kostar men aldrig bidrar gått från föregångsland till babianrepublik, det är precis som du säger inte säkert att leva i Sverige, tvärtom är det direkt farligt. Jag har själv flyttat, att stanna i Sverige hade varit liktydigt med att riskera att bli mördad på öppen gata eller, som det du drabbades av, inte få hjälp i tid i en akut situation, en fråga jag tog upp så sent som i mitt förra inlägg.

Det är inte de läkare, sjuksköterskor och andra inom vården som sliter som djur som är problemet, tvärtom är de själva drabbade av det systemfel som uppstått när allt fler som inte betalar skatt ska ha rätt till samma förmåner som arbetande människor och dessutom hotar och trakasserar dem. Situationen har också lett och leder till att allt fler begåvade och välutbildade svenskar, etniska såväl som av god invandrarbakgrund, flyttar från Sverige – och så blir det ännu värre. Det skrivs mycket om den enorma brist på kompetent arbetskraft som råder i Sverige där läkare, tandläkare, veterinärer, sjuksköterskor, barnmorskor och de som jobbar inom ambulansen är alldeles för få men ingen nämner att det beror på att de inte längre finns kvar i landet. De har, precis som du och jag, tröttnat på ett samhälle som inte längre fungerar och präglas av våld och inkompetens med vänliga hälsningar från MENA-invandrare. De har flyttat och jobbar i övriga delar av världen, ofta i Sveriges grannländer.

Lycka till Sandra, du är mycket säkrare i Polen än i Sverige. Din yngre son kommer att få en mycket bättre framtid där – en skola som är värd namnet och en trygghet i uppväxten – stanna inte i Sverige en dag längre än du behöver utan lämna genast – inte minst för ditt andra barns skull.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.