Fångad av en stormvind

Det blev då ett himla kackel när den stackars svenska artisten Carola råkade säga som det är – att Sverige håller på att förgöras helt av de invandrare som kommit till landet framför allt de senaste tjugo åren. Många av dem ägnar sig ju på daglig basis åt skjutningar, rån och förnedringsrån, knivattacker och allmänt ett beteende i det offentliga rummet som i bästa fall hör hemma i svinstior och resten jobbar i väsentligt mindre utsträckning än svenskar och tidigare invandrargenerationer samtidigt som de av oklar anledning ska ha tillgång till den allmänna välfärden. De har därmed förändrat Sverige från rikt och framgångsrikt välfärdsland till fattig och ökänd babiannation på bara ett drygt decennium och hela tragedin finns att beskåda i siffror för den som gillar att bita i tabeller medan den mer praktiskt lagde kan ta del av en svensk dagstidning under några timmars tid eller för den delen en sväng på stan.

Ska Carola alltså hålla käft om verkkligheten?, undrade Hanif Bali i Expressen och jag frågar mig detsamma. En rad märkliga individer ryckte nämligen ut och påstod att Carola är ”rasist” fastän ”rasism” inte betyder ”en korrekt beskrivning av verkligheten, med stöd i omfattande statistik”. Lustigt, inte sant? De verkar smått bakom, de där som ser rasism överallt, eller så har de, som i åtminstone ett av fallen, lite svårt för att skilja på fiktion och dokumentär.

Och i det roliga radioprogrammet Norsken, svensken och dansken påpekade dansken, 47 minuter in i sändningen, samma sak – Carola hade ju bara sagt som det är, vad var problemet? (Det är så där vi gör här i Danmark, vi bara kör på och säger som det är.) Norskan var syrlig och påpekade att en av de som kallat Carola för ”rasist”, nämligen oraklet Alex Schulman, som i Dagens Nyheter tvärsäkert uttalar sig om det mesta (på senare tid även som pandemiexpert!) kanske borde fundera innan han glappade upp käften efterson han framstod som ”en hycklare”. Svenskan? Hon försökte delvis fokusera bort från kölhalningen av Carola genom att hävda att det var ”annat” som Carola kritiserats för men sa ändå att ”den som inte tänkt att invandrare och skjutningar hör ihop ju kan räcka upp en hand”. Jaha?

Jag börjar misstänka att svenskarna på fullt allvar inte har fattat vilket oerhört dåligt rykte Sverige numera har, i världen allmänt men framför allt i resten av Europa. Man kanske går omkring och tror att Sverige fortfarande ses som något slags föredöme, där sjukvården är ”bäst” (när den i själva verket tillhör de sämsta i Europa, utom för de som betalar för att kunna gå förbi kön, förstås), skolan lär ut kunskaper och tryggheten ligger som en gullig bomullsfilt runt en baby i liggvagn? I så fall ska jag be att få upplysa (än en gång) om att omvärlden ser på Sverige precis som jag beskriver det – en babianrepublik där det skjuts öppet på gator och torg dagligen och som man avstår från att resa till ”eftersom det är för farligt”. För övrigt skakar man på huvudet och undrar om svenskarna är idioter, eftersom de släppte in fler MENA per capita än något annat land; är svenskarna på riktigt så korkade att de inte förstod vad de där gökarna skulle ställa till? Det är faktiskt den fråga jag oftast får – är det ren dumhet det handlar om? Men jag vet inte vad jag ska svara, jag tror i och för sig (eller är snarast övertygad om) att svenskar i grunden är tämligen blåsta men att en otrolig naivitet också utvecklats i deras land under alla år då de fått leva i fred och frihet. Svenskarna har helt enkelt invaggats i en felaktig tro att ”alla är goda” och att ”invandrare är arbetssamma och en fantastisk tillgång” – eftersom de inte haft någon anledning att fundera över motsatsen. De som invandrade till Sverige med början efter andra världskriget och fram till millennieskiftet var och blev ju just det, alla finländare, greker italienare, sydamerikaner, människor från Balkan….som kom höjde avsevärt den genomsnittliga begåvningen och fungerade exakt som invandrare brukar fungera – bättre, snabbare och smartare än de som redan finns i landet man ankommer till.

Sverige fattade inte vad MENA var – misstänker jag. De trodde nog att det handlade om samma sak som med de som invandrat tidigare och det är ju för oss som stött ihop med dessa vrak i andra sammanhang förstås ganska komiskt men också djupt tragiskt.

Carola, hon drogs med och ned av sin egen stormvind och gjorde det svenskar alltid gör när de inser att de sagt något som inte är officiellt sanktionerat – skiter nästan på sig och tar sedan pudeln på en promenad. Trist. Fegt. Och cementerande. Ska man komma tillrätta med allvarliga problem (och det är det minsta man kan säga att Sverige har!!!) måste man börja med att erkänna hur verkligheten ser ut och sedan stå fast vid det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.