Får i kål

Lovely skrattade när han läst bloggen:

– Dit køleskab er lige så meget et mareridt som en læges våde fantasi! Frugten i bunden, den lette margarine og ikke mindst rødkålen lover godt, men altså? To stykker kage?

Visst, men jag var ju inte ensam och det berättade jag varpå Lovely la undan sina preparat lite tidigare denna fredag för en snabb och oplanerad visit i Stockholm. Det gjorde mig så klart glad, så glad att jag alldeles glömde att jag lovat att komma ner i gemensamhetslokalen här i huset och göra lite fystester. Jag hade nämligen sett en lapp i trapphuset där studenter på GIH sökte seniorer som inte deltog i gymnastikövningar (de har sådana här) och annan träning, som jag fattade det för att kolla olika förmågor hos oss gamlingar. ”Varför inte ställa upp lite?!” tänkte jag, ringde numret som stod på lappen och så bestämde vi en tid i dag. Fy vad jag skämdes när mobilen ringde och en stackars student undrade om jag inte tänkte komma, jag tvingades ju svara nej och också eftersom jag satt mig med en sak i väntan på Lovely. Hade jag bara inte gjort det hade det ju varit en smal sak att bara springa ned.

Jag – ett får i kål. Eller i alla fall med kål. Och om ni inte redan är fantaster på samma sätt som jag så testa, kål är så otroligt gott till allt eller bara som tilltugg och dessutom en regelrätt hälsokur, det ger dig vitaminer, järn, innehåller antioxidanter och dessutom fibrer för magen. Jag programmerades tidigt på kål, tack vare min mormor som alltid hade denna delikatess hemma och precis som jag nu tillredde den i alla möjliga former och smaker, jag har det i blodet och det är jag så tacksam för, ibland köper jag vitkål, ibland rödkål men oftast båda sorterna som jag också kan blanda. Det är så enkelt också, bara att strimla, hälla över lite ättika, olja och salt så har man godis och tillbehöret till i princip vilken mat som helst.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.